Τηλ. 215 215 6821

Πατήστε παρακάτω για κάθε μορφής επικοινωνία μαζί μας ...

To ηλεκτρονικό έγκλημα κοστίζει ετησίως στην παγκόσμια οικονομία 445 δισεκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα για το Reuters, το ηλεκτρονικό έγκλημα κοστίζει περίπου 445 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, με τις κλοπές πνευματικής ιδιοκτησίας στις επιχειρήσεις να υπερβαίνουν σε απώλεις τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο από άτομα που ασχολούνται με το hacking.
Η αναφορά από το Center for Strategic and International Studies (CSIS) καταγράφει πως το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία που καταστρέφει το εμπόριο, την ανταγωνιστικότητα και τη καινοτομία. Η έρευνα, η οποία είναι χρηματοδοτούμενη από την εταιρεία παροχής λογισμικού ασφαλείας MacAfee, υπολογίζει τις απώλειες περίπου στα 375 δισεκατομμύρια δολάρια με μέγιστο τα 575 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα οι απώλειες που σχετίζονται με προσωπικές πληροφορίες, όπως κλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών, φτάνουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

Περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις Η.Π.Α (15% του συνολικού πληθυσμού) έχουν πέσει θύματα των hackers για κλοπή προσωπικών πληροφοριών ενώ επίσης θύματα παρόμοιων κλοπών έχουν πέσει 54 εκατομμύρια άνθρωποι στη Τουρκία, 16 εκατομμύρια στη Γερμανία και περισσότεροι από 20 εκατομμύρια στη Κίνα.

Όπως καταγράφεται στην έρευνα, το μεγαλύτερο μερίδιο των απωλειών, περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, βαραίνει τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη, δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας, Ιαπωνίας και Γερμανίας.

Σε δήλωσή του ο Jim Lewis του CSIS επισημαίνει πως το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει σοβαρές συνέπειες στην απασχόληση εργαζομένων και είναι μια πληγή στη καινοτομία που επιβραδύνει το ρυθμό μείωσης της παγκόσμιας καινοτομίας με ταυτόχρονη μείωση της απόδοσης των καινοτομιών και επενδυτών.

Η MacAfee, θυγατρική της Intel, τονίζει πως η συνεργασία μεταξύ κρατών θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότητα ενάντια του ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως για παράδειγμα η καταστολή του botnet Gameover Zeus πριν λίγο καιρό.

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

YouTube

Positron CHAT
Εάν είμαστε Online (μπλέ εικονίδιο), κάντε Chat μαζί μας.
Εάν δεν είμαστε Online αφήστε το μύνημά σας πατώντας το εικονίδιο παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί
σας το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερους τρόπους επικοινωνίας πατήστε Επικοινωνια

QuickSearch

Quick Search Domain Form


Soon will be ready...